DriftinformationDrift!
Till startsidan för Hässleholm Miljö
DriftinformationDrift!

Felanmälan

Har något slutat fungera? Hör av dig till oss! På vår sida för driftinformation kan du se om det är ett fel som vi redan börjat arbeta med.

Kontakta oss på Kundservice

E-post: hassleholmmiljo@hassleholm.se

Telefon: 0451-26 82 00

Måndag till fredag klockan 9-15 (lunchstängt 12-13).

Akuta ärenden

Akuta ärenden utanför kontorstid, som vattenläckor och avloppsstopp, ska du anmäla till kommunens felanmälan som sköts av SOS alarm.

Telefon: 0451-803 00
Telefon: 040-676 90 60

Har du tittat på vår driftinformation?

På vår sida för driftinformation kan du se om vi har något pågående avbrott som vi arbetar med att lösa. Ta gärna en titt här för att se om ditt fel redan är anmält.

Driftinformation

Problem med fjärrvärmen?

Om du inte har värme eller varmvatten kan det bero på ett tillfälligt fjärrvärmeavbrott. Kortare avbrott kan förekomma vid underhållsarbete i fjärrvärmenätet eller när vi ska koppla in nya kunder.

Har du problem med din fjärrvärmecentral? Då har vi samlat tips och råd om hur du kan felsöka under fjärrvärme-sidorna för privatpersoner.

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Sophämtning

Har vi inte hämtat ditt kärl? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Telefon: 0451-26 82 00

Är det helgdagar kan vi ha ändringar i schemat, låt i så fall kärlet stå kvar så hämtar vi det. Du kan se datum i vår tömningskalender.

Tömningskalender

Sopkärl, grovsopor och röd miljöbox ska vara framme senast klockan 06 på tömningsdagen. Genom att anmäla dig till vår SMS-tjänst får du en påminnelse dagen innan kärlen ska tömmas.

Anmäl dig till sms för påminnelser om sophämtning

Mitt sopkärl är trasigt, vad gör jag?

Du kan anmäla att ditt sopkärl har gått sönder via vårt formulär.

Anmäl trasigt sopkärl. För dig som är privatkund

Anmäl trasigt sopkärl. För fastighetsägare och företag

Vatten och avlopp

Jag har grönt vatten i kranen, vad gör jag?

Om varmvattnet är grönt när du spolar vatten så är det förmodligen fel på din fjärrvärmeväxlare. Fjärrvärmevatten är färgat med ett grönt färgämne så att vi ska kunna upptäcka läckor.

Om du bor i villa, kontakta en VVS-firma eller oss på kundservice för mer information och hjälp. Om du bor i lägenhet (hyresrätt eller bostadsrätt), kontakta din fastighetsskötare.

Har du sett en översvämmad dagvattenbrunn?

Om du har sett en översvämmad dagvattenbrunn ska du kontakta väghållaren, i de flesta fall är det Hässleholms kommun. Kontakta Kontaktcenter på Hässleholms kommun så tar de emot din felanmälan.

Formulär för felanmälan hos Hässleholms kommun Öppnas i nytt fönster.

Telefon: 0451-26 70 00

Gatubrunnar

När du ser gatubrunnar i gatan kan de ha olika funktioner, inte alla är vatten- eller avloppsbrunnar. Hässleholm Miljös brunnar har täckta lock. Om du har frågor eller vill göra en felanmälan av någon av dessa är du välkommen att kontakta oss.

Dagvattenbrunnarna, de som också kallas för gallerbrunn eller rännstensbrunn, är väghållarens ansvar. I de flesta fall är det Hässleholms kommun. Ta kontakt med Kontaktcenter på Hässleholms kommun om du vill felanmäla dagvattenbrunnar.

Telefon: 0451-26 70 00

Det kan också finnas gatubrunnar med täckta lock, som exempelvis energibolag och telebolag ansvarar för. Exempel på detta är telefoni (TELE). Vänd dig till respektive aktör om du har frågor om dessa.

Larm på en LTA-anläggning

LTA står för ett lätt trycksatt avlopp.
Så här fungerar LTA-anläggningar

Om det är något problem med LTA-anläggningen kommer summern eller lampan att larma. Gör så här:

  • Kontrollera elsäkringar och jordfelsbrytare.
  • Om pumpen fortfarande är igång, stäng av den (eller säkringen till den) till du har hittat orsaken till felet.
  • Om larmet går: försök att använda så lite vatten som möjligt så att det blir så lite spillvatten som möjligt. Undvik att duscha, bada, diska, tvätta och spola i toaletten så långt det är möjligt.

Kontakt under dagtid: Ta kontakt med kundservice.
Telefon: 0451-26 82 00

Utanför kontorstid: Ring kommunens felanmälan.
Telefon: 0451-803 00

Råttor i din fastighet?

Kontakta ditt försäkringsbolag och därefter det saneringsföretag som försäkringsbolaget rekommenderar, om du har fått in råttor i din fastighet. Ansvaret för detta ligger på dig som är fastighetsägare, förvaltare eller för dig som representerar en bostadsrättsförening. Kontakta gärna oss också så att vi kan bekämpa råttor som kan finnas i ledningsnätet.

Senast ändrad: